5 Mayıs 2013 Pazar

KEMER(ANTALYA)

Molla Deliği Mağarası

Kemer'in doğal mağaralarından biridir Molla Deliği Mağarası. Tahtalı Dağı'nın doğusunda bulunur ve yıl içerisinde turistler tarafından sıkça ziyaret edebilirsiniz.

Idyros Antik Kenti

Phaselis'in kuzeyinde bulunan antik kent, Bizans duvar kalıntılarıyla ve kilisesiyle sizleri keyifli bir tarih yolculuğuna çıkaracak. Idyros'ta yapılan kazılar sonucu ortaya çıkarılan Bizans kilisesinin tabanı turuncu, beyaz, gri ve kiremit rengi taşlarla yapılmış mozaiklerle kaplıdır. Kilisedeki geometrik motifleri de oldukça dikkat çekicidir.




Phaselis Plajı

Antalya'nın Kemer ilçesinin en güzel plajları arasında olan bu eşsiz doğa harikası, sığ koyunda ve ince kumunda sizi ağırlamanın keyfini yaşayacaktır.Hem tarih hem doğa hem de orman güzelliklerini bir arada sunan Phaselis Plajı'na kendinize bırakmak yetecektir.







Sırtlanini Mağarası

Yukarı Çamarası ve Narlıgedik köyleri arasında yer alan mağara, bu köylerden rahatlıkla ulaşılabilir.Toplamda 348 metre uzunluğundadır ve en derin noktası -32 metredir. Bu mağaraya ilk yolculuk yaptığınızda sizi dar bir ağızdan geçiş bekliyor. Fakat ilerledikçe gerçek mağara boşluğuna ulaşacaksınız. Sırtlanini Mağarası 5-6 bölümden oluşmaktadır ve salona bağlı tüm odalar sarkıt ve dikitler süslüyor ve bu mağara size değişik bir gün yaşatmaya hazır olun.



 

Beydağları Milli Parkı

 Orman ile denizin muhteşem birleşiminin bir örneğidir ve burada çadırlı kamp alanı da bulunmaktadır. Tatilini gözden uzakta sadece doğayla iç içe yapmak isteyenlere güzel bir fırsat olan Beydağları Milli Parkı, Olimpos Antik Kenti ve Çıralı Sahili gibi dikkat çekici sembollere sahiptir. Bir tabiat harikası olan bu milli park sakin ve huzurlu bir tatilin anahtardır.





Beldibi Mağarası

Denize 100 metre uzaklıktaki mağara muhteşem bir manzaraya sahiptir. Denizim mavisini doğanın yeşilini gökyüzündeki bulutlarla birleştirir. Beldibi Mağarası aynı zamanda tarihi kalıntıları da sunar misafirlerine. Aşağı ve yukarı mağara olmak üzere ikiye ayrılıp; her iki bölüm de aileleri barındırabilecek büyüklükte bulunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder