1 Mayıs 2013 Çarşamba

UŞAK

HAMAMBOĞAZI  KAPLICALARI

Uşak'ın termal turizm bölgesi olan Hamamboğazı Kaplıcaları, Banaz ilçesinin 7 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Kaplıcaların çevresi yemyeşil çam ormanlarıyla kaplıdır ve bu bölgeye geldiğinizde mutlaka doğanın içinde yürüyüş yapmalısınız. Hamamboğazı Kaplıcaları'nda gazoz, sarı kız ve kara kız isimleriyle bilinen üç ayrı su bulunmaktadır. Sarı kız kükürtlü ve ılık iken; kara kız orta sıcaklıktadır. Gazoz ise; kükürt, demir ve diğer şifalı madenler içerir.
 


SEBESTE  (SELÇİKLER)

Sivaslı ilçesinin 2 km. kadar güneybatısındadır. Sebaste şehri, Roma imparatoru Augustus tarafından MÖ. 20 yılında Sebaste adıyla kurulmuş, Roma döneminde 12 önemli şehirden biri olmuştur. En görkemli çağlarını Bizans Dönem’inde yaşayan kentte büyük ve küçük olmak üzere iki kilise bulunmaktadır.






ANIT  AĞACI

Banaz ilçesi Bahadır köyünde yer alan bu çam ağacının boyu 11 metre, çapı 3.05 metre, çevresi 9.60 metredir. Yaşı 500 ile 1000 yıl arasında tahmin edilen ağaç Anıt Ağaç olarak tescillidir.



CLLANDIRAS  KÖPRÜSÜ


Karahallı ilçesinde Banaz Çayı üzerindedir. Lidyalılar tarafından Kral Yolu üzerinde yaptırılmıştır. Kemer uzunluğu 24 metre, derinliği 17 metre, eni 1.75 metredir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder