1 Mayıs 2013 Çarşamba

ALAÇATI(İZMİR)

Yel Değirmenleri

Günümüz 100-150 yıl önce besin değeri oldukça yüksek olan buğdayı öğütmek için akarsuların olduğu yerlerde su değirmenleri, Alaçatı gibi rüzgarın bol olduğu yerlerde de yel değirmenleri buğdayı una çevirmek için kullanılmıştır.



Hacı Memiş Ağa Cami

1812 yılında Alaçatı'nın Hacı Memiş Mahallesinde, Hacı Memiş Ağa tarafından yaptırılan cami, tarihi yapı olarak Alaçatı'da ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.


Alaçatı Antika Pazarı

Alaçatı ve çevresinden hatta Anadolu'nun her yerinden toplanan, bazen eski bir rum evinin işlemeli ahşap kapısı, bazen hünerli ellerde, birbirinden güzel elbiselerin dikildiği eski dikiş makinası buradaki tezgahlarda onlara değer verecek, evinin bir köşesinde ona da yer ayıracak yeni sahiplerini beklemektedir.


Çark Plajı

Alaçatı'nın en ünlü plajıdır Çark Plajı. Rüzgar sörfünün yapıldığı yer de burası zaten. Hemen tüm yıl rüzgar sörfü yapmaya müsait. Deniz derinliği 1 metre civarında olması sebebiyle yeni yeni sörf öğrenenler düşseler bile hemen kalkıp devam edebilirsiniz.



Alaçatı Taş Evler

 

Alaçatı Pazaryeri Cami

Mübadelen önce Alaçatı'da yaşayan rumların ibadet için kullandıkları eski adı Ayios Konstantinos Kilisesi olan yapı 1874 yılında, Yuhannis Halapas tarafından inşa edilmiştir.Alaçatı'nın merkezinde günümüzde Pazaryeri Cami ismiyle, cami olarak kullanılan yapıda 2010 yılında restorasyon çalışması yapılmıştır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder