30 Nisan 2013 Salı

EDREMİT(BALIKESİR)



EDREMİT KÖRFEZİ
Edremit Körfezi,Ege kıyılarının en güneyinde bulunmakla birlikte tatilcilerinin ziyareti için en güzel doğal güzellikleri çevresinde bulundurmaktadır. Kaz Dağları ile Madra Dağları arasında konumlanmıştır. Kıyısında genellikle yazlık evler vardır. Balıkesir'in içinde kendine özgü haliyle görenleri de tatil heycanına sokar. Karadaki sınırı Baba Burnu'ndan başlar ve Ayvalık Sarımsaklı'da biter. Denizi, kumsallarıyla aklınızın bir köşesinde kalır hep Edremit Körfezi.


Edremit Körfezi


GÜRE GELİNÇAMI PİKNİK YERİ



Balıkesir'in yeşilliklerle dolu alanlarından biridir.Bölgedeki halk özellikle piknik yapmaya gelir ve doğal güzellikler arasında huzurlu bir vakit geçirirler.Bölge, turistler tarafından da sürekli olarak ziyaret edilir.Piknik alanı, Güre Köyü'ne 3 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir.Bölgede her yıl Sarıkız etkinlikleri de yapılmaktadır.

DERMAN KAPLICALARI
Derman Kaplıcaları, eğer sağlığınız için bir tatil yapmayı planlıyorsanız tercihleriniz arasında olmasını önerdiğimiz yerlerden biridir.Derman Kaplıcaları, Bostancı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor.İlçe merkezine 3,5 kilometre uzaklıktadır ve bulmakta zorluk yaşamazsınız.Fakat kaplıcalara gitmeden önce kesinlikle bir doktora gitmelisiniz.Derman Kaplıcaları'nın suyunda sodyum sülfat vardır.Önce sizin hastalığınız için nasıl bir tedavi uygulanması gerktiğine karar veriliyor. Ardından tedavinin ne kadar süreceği belirleniyor.

Derman Kaplıcaları

GÜRE KAPLICALARI




Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Güre Kaplıcaları, yıl içerisinde birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Şifalı sularıyla bilinen Güre Kaplıcaları, Radyoaktif özellikleriyle de tanınmaktadır.Belçikalı ve Türk uzmanların yaptığı araştırmalarda, kaplıca suları içerisinde potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve alüminyum bulunmuştur.Kaplıca sularının;kireçlenme, sedef, cilt, guatr hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Güre Kaplıcaları

İDA DAĞI



İda Dağı, eski dönemlerde İda olarak adlandırılmıştır ve şimdiki Kaz Dağları'dır.Edremit Körfezi'nin kuzeyinden başlayıp Çanakkale ile Balıkesir arasında uzanan bir dağdır.Fakat büyük ölçüde Biga Yarımadası'na uzanmaktadır.İda Dağı'nın en yüksek tepesi 1774 metre olup bu bölge Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindedir.İda Dağı, Sarıkız isimli ünlü bir efsaneye de sahiptir.Aynı zamanda dünyanın ilk güzellik yarışması İda Dağı'nda yapılmıştır.

İda Dağı







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder