26 Nisan 2013 Cuma

KIRKLARELİ

 

Kıyıköy

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta, bir nevi İstanbul’un arka bahçesi olmaya aday Kıyıköy, Karadeniz’e tepeden bakan küçük şirin bir balıkçı kasabasıdır. Tarih içinde, Osmanlı Rus Savaşı sonrası Ruslar' ın, Balkan Savaşları sonrası Bulgar ve Yunan işgallerini yaşayan Kıyıköy, tarih kitaplarında adı geçen o tarihi sınır hattının da bir ucunda yer almıştır."Midye-Enez Hattı..."


Yağmur Ormanları ve Dupnisa Mağarası

Dupnisa Mağarası; Kuru Mağara, Sulu Mağara ve Kız Mağarası’ndan oluşan bir sistem. "Doğa ve Macera" kitaplarının editörü Gündüz Mutluay’a göre bu sistemi trekking açısından özel kılan özelliklerinden biri, Türkiye’nin en güzel ormanlarından, Istırancalar’ın içinden geçmesi. Bir de tabii, Sulu Mağara’nın içinden dere akması bu yürüyüş deneyimini bambaşka kılıyor. Mağaranın içindesiniz ama bir yandan dere kenarında yürüyorsunuz. Kanyon geçişleri veya kaya tırmanışları yapılmadığı için, bu parkur çok zor değil. Dolayısıyla hemen herkes burada trekking yapabilir.


 

Vize

Panayir İskelesi : Vize’ye 47 Km. mesafede Kışlacık Köyü sınırları dahilinde yer alan Panayır İskelesi Plajları 200 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yer kaplamaktadır. Denizi berrak sahili ince kumlu ve yer yer kayalık bir yapıya sahiptir. Plajın her yanı ormanlarla kaplı tabiat harikasıdır.


İğne ada

Ormanların içinden geçilerek ulaşılan İğneada 20 kilometreyi bulan geniş kumsalı ile insanı büyülüyor. Haziran - Eylül ayları yaz sezonu yaşayan İğneada’ya çevre ilçe ve kentlerden akın edenler eşsiz kumsalın ve temiz denizin tadını çıkarıyorlar. Yılın diğer aylarında kumsal oto ve moto kroscuların gözdesi. İçecek kadar temiz bir denize sahip sahili el değmemiş, yağmaya uğramamış. Bu nedenle de doğal güzelliği eşsiz. İğneada tipik Karadeniz sahillerinin aksine yaz aylarında sakin ve dalgasız bir doğal limanı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder