26 Nisan 2013 Cuma

İZMİR



HOMEROS VADİSİ
İzmir'in huzurlu havasına eşlik etmesi için uzun bir çalışmanın ardından harika bir düzenlemeyle hizmete sunulmuştur.Bornava'nın merkeziyle Kayadibi Köyü arasında kalan Homeros Vadisi, dikilen binlerce ağaçla, yürüme yollarıyla, suni göletleriyle ve piknik alanlarıyla dinlenip günün keyfini çıkarabileceğiniz yerlerden biridir.İzmir  tatilinizde 3 kilometrelik Homeros Vadisi'ni baştan başa gezebilirsiniz.

Homeros Vadisi




BERGAMA ANTİK KENTİ





İzmir'in en kuzeyinde bulunan Bergama Antik Kenti, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.Bergama Antik Kenti,yerli turistler kadar yabancı turistler tarafından da sürekli olarak ziyaret edilmektedir.Kent, antik dönemlerde Pergama ve Pergamon isimleri ile anılmıştır.Bergama Antik Kenti,sadece birçok medeniyetin hüküm sürdüğü bir yerleşim alanı değil, aynı zamanda sağlık ve şifa merkezi özelliği taşımaktadır.Antik şehrin her kalıntısı fazlasıyla dikkatinizi çekecektir.


Bergama Antik Kenti

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI
Türkiye'nin en köklü fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı, her yıl Eylül ayında faaliyet göstermeye devam ediyor.Devam ettiği 10 günlük zaman dilimine İzmir'in kurtuluş gününü de alan İzmir Enternasyonal Fuarı, kısıtlı bir sektöre değil, her sektörden katılımcıya ev sahipliği yapar.Özellikle ihracat, ithalat ve teknolojik yenilikler fuarda ilgi odağı olan sektörlerdir.


İzmir Enternasyonal Fuarı

Fuarın kuruluşu 17 şubat 1923'tür.Günümüzde ülke ve bölgenin ekonomisine büyük bir katkısı olan fuar , uluslararası bir özellik kazanmıştır.Konak'ta bulunan İzmir Enternasyonal Fuarı, İzfaş tarafından organize edilmektedir.



BUCA GÖLETİ
İzmir-Buca'nın gezilecek yerleri arasında olan Buca Göleti, Ege'nin en güzel yerlerinden biridir.167 bin metrekarelik bir alanda hem dinlenmek hem eğlenmek hem de keyifli vakitler geçirmek için harika bir yerdir. Buca Göleti 1988 yılında yapılmış olup;balık restoranı, kafeterya, amfi tiyatro, seyir terasları ve piknik alanı bulunmaktadır.Amfi tiyatrosu özellikle yaz aylarında konser ve etkinlik alanı olarak kullanılır.







Buca Göleti'nin bir de yapay gölü vardır.30 bin metrekarelik gölün üzerinde küçük bir ada da bulunuyor.İzmir gezinizde ailenizle veye dostlarınızla Buca Göleti'ni ziyaret edip eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'i tatil için tercih edenlerin mutlaka uğradığı ve özellikle çocuklarına güzel bir gün yaşatmak isteyenlerin gezi listesine eklediği bir noktadır.Doğal yaşam parkının içerisinde ağaç ve bitki çeşitleri,1300 türden fazla hayvan bulunmaktadır.

BİRGİ ÇAKIRAĞA KONAĞI
Birgi Çakırağa Konağı, 1761 yılında Şerif Aliağa tarafından yaptırılmış olduğu söylense de esasında stili ve mimarisi 19. yüzyılda yapıldığını gösterir.Konağın, iki ayrı kapısı ve bir iç bahçesi vardır.Her kat arasında trabzanlı ahşap merdivenle geçiş sağlanmaktadır.Ahşap işçiliği bakımından oldukça zengin olan konak, 1950 yılına kadar kullanılmış olsa da sonra Kültür Bakanlığı'na bırakılmıştır.Bir restore döneminden geçtikten sonra 1995 yılında kapılarını açmıştır.Ödemiş'te bulunan bu konağı geziniz sırasında sakın unutmayın.

Birgi Çakırağa Konağı




ASANSÖR

İzmir Tarihi Asansör

İzmir'in tarihi yapıları arasında yer alan tarihi asansör, Mithatpaşa Caddesi ile Halilrıfat Paşa Caddesi arasında bulunmaktadır.Konak ilçesinde bulunan ve 1907 yılında yapımı gerçekleşen asansör o dönemin iş adamlarından Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır.Yaptırılma amacı ise iki semt arasında ulaşımı kolay sağlamaktı.155 basamaktan oluşmakta ve belediye tarafından eğlence ve dinlenme mekanı olarak kullanılmaktadır.İzmir Tarihi Asansör turistlerin önemli durağı halindedir ve üzerinde bulunan ahşap balkonun manzarası kesinlikle görülmeye değer.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder