22 Nisan 2013 Pazartesi

MARMARİS


İÇMELER
 Marmaris'in en popüler yeri. Özellikle konaklama ve plaj imkanı sayesinde Marmaris'e en yakın ve tercih edilen yerleşim birimi. Marmaris ve İçmeler ayrılmaz birer parça gibidir. İçmeler'in Marmaris'e uzaklığı 8 kilometre ve gün boyu gece de dahil olmak üzere minibüs seferleri yapılmakta.Doğa ve deniz muhteşem. Karşıda adacıkları, çevrede ormanlarla kaplı yüksek tepeleri ile tatilcilere güzel bir dinlence keyfi sunmakta.
Icmeler Marmaris


KIZKUMU PLAJI (ORHANİYE)
Orhaniye'yi özellikle meşhur yapan doğal özelliği ise plaj ve denizi. Orhaniye'ye geldiğinizde ilk etapta dikkatinizi hemen suyun ortasında yürüyen yüzlerce insan çekecektir. Şaşkınlıkla ortamı gözlerken siz de dayanamayıp suya girerek denizin ortasında yürüyüş yapacaksınız. Koyun ortasına kadar bir kanal gibi ilerleyen sığlık var burada. Hatta bir de hikayesi.
Efsaneye göre Bybassos Kralı'nın kızı güzel Prenses, korsanlardan kaçmak üzere burada denize doğru gider. Yüzme bilmediğinden dolayı da eteğine kum doldurarak ve karşı kıyıya ulaşmak için denize serperek ilerler. Ancak karanlıkta yolunu kaybettiğinden ve kumları da bittiğinden dolayı, kaldığı yerde boğularak ölür. Bu hikayeye dayanarak bölgeye Kızkumu ismi verilmiştir.



MARMARİS KALESİ
Marmaris Kalesi en popüler ve görülmeye değer tarihi mekanlardan birisi. Kalenin ilk olarak İyonlar döneminde (M.Ö. 1044) yapıldığına ve sonrasında da Büyük İskender döneminde yenilendiğine inanılıyor. Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1522 Rodos seferi  öncesinde tekrar yenilenmiş ve genişletilmiş. I.Dünya Savaşında ise Fransız donanması tarafından topa tutulmuş ve büyük zarar görmüş. Kale 1970'lere kadar barınma alanı olarak kullanılmış. Kalede toplam 18 adet oda, bir çeşme ve ark bulunmakta. Son olarak kale 1980-1990 yılları arasında restore edilerek 1991 yılında müze haline getirilmiş.


MARMARİS KAPALI ÇARŞI
Marmaris Büyük Kapalı Çarşısı Marmaris'in en popüler çarşılarından. Marmaris'in merkezinde bulunan büyük çarşı her zaman kalabalık ve her gün binlerce ziyaretçisi bulunuyor. İstanbul Kapalıçarşı mimarisi ve görünümüne sahip çarşıda her türlü ürünü bulmak mümkün. 

5 yorum:

  1. mavi ile yeşilin bir arada olduğu turistik bir yerimiz çok güzel gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. :) evet meltem sizin oraya gelerek bu güzelliği canlı görme şansını yakaladım :)

    YanıtlaSil
  3. Kızkumu ve İçmeler yetmez aslında daha nice yerler var bu yarım adanın üzerinde yine bekleriz.

    YanıtlaSil
  4. O kadar içten ve samimi bir yazı olmuş ki tebrik ederim. Kaleminize sağlık. www.marmaristravelagency.com

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı çalışması olmuş tebrikler

    YanıtlaSil