11 Nisan 2013 Perşembe

ESKİŞEHİR

 

ODUNPAZARI


Odunpazarı, Eskişehir’in en eski yerleşim bölgesi. Son yıllarda yapılan başarılı restorasyon çalışmalarının ardından bölge çok daha güzel bir hava kazanmış durumdadır.Odunpazarı Evleri,  Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Lületaşı Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Çağdaş Cami Sanatları Müzesi, Osmanlı Evi ve Alaaddin Cami bölgedeki en önemli yapılardandır.

PORSUK VE ADALAR

Porsuk, Eskişehir’in görünümüne en çok değer katan simgelerden biri. İlk defa görenleri (eğer görme şansları olmuşsa) adeta Amsterdam Kanalları hissi yaşatan Porsuk ve Adalar çevresi özellikle gençlerin uğrak noktasıdır. Bu yüzden Adalar etrafında birçok kafe, restoran ve eğlence mekanı bulunuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında Porsuk üzerinde yapılan bot ve gondol turları şehre çok ayrı bir hava katıyor. Adalar’a yakın bir yerde bulunan Tülomsaş’ta Türkiye’nin ilk yerli üretim otomobili olan Devrim Otomobili sergileniyor. Dilerseniz Türkiye’nin ürettiği ilk otomobil olma özelliğine sahip Devrim Otomobillerinin kalan son örneğini yerinde gezebilirsiniz.





SAZOVA PARKI                                                                                          

Sazova Parkı ya da tam adıyla Bilim, Sanat ve Kültür Parkıdır. Sazova Parkı‘nda gölet, birebir ölçülerde korsan gemisi, masal şatosu, bilim merkezi, uzay evi, amfi tiyatro, oyun grupları, gezi alanları ve restoranlar bulunuyor.






 

3 yorum:

  1. Porsuk ve adaları gezmeyi çok isterim

    YanıtlaSil
  2. :)eskişehir' deki öğrenciler çok şanslı bu güzellikleri istedikleri zaman görebilirler :)

    YanıtlaSil
  3. Bende Eskişehir'e gitmeyi çok istiyorum. Türkiye'de çok güzel yerler var:) Ben Eskişehir'de okumak isterdim:)

    YanıtlaSil