15 Nisan 2013 Pazartesi

MANİSA



SİDAS ANTİK KENTİ
Manisa'nın tarihini içinde gizleyen Sidas Antik Kenti, Saittai ismiyle de bilinmektedir.Detaylı bir kazı çalışması yapılmayan Sidas Antik Kenti Lidyalılara aittir.Şehre Türkler Sidas ismini vermiştir.Demirci'ler ilçesinde bulunmaktadır.Sidas Antik Şehri'nin ortasından bir dere geçer ve bu dere etrafında Roma ve Lidya kalıntıları bulunur.bu kent manisa gezisi sırasında sizi çok heycanlandıracak ve bol bol keşif yapma fırsatı bulacaksınız.Giriş kapısı, hükümet binası ve açık hava tiyatrosu dikkatinizi çekecek yapılar arasındadır.





MANİSA KALESİ
Manisa'nın tarihi kalıntıları arasında yer alan Manisa Kalesi, Spil Dağı'nın eteklerinde yer alır.Sandık Tepe üzerinde bulunur.Yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte kimler tarafından yapıldığı hakkında da net bir bilgi yoktur.Kale, dış kale ve iç kale olmak üzere iki bölümden meydana gelir.



JULIA GORDOS(GÖRDES)
Tarihi Helenistik Döneme kadar inen kentte, toprak yüzeyinde görünen kalıntı yoktur. Seleukhos, Bergama ve Roma yönetimi altında kaldığı ve geç antik dönemde piskoposluk merkezi olduğu anlaşılmaktadır.

SİNAGOG(SALİHLİ)
Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kentindeki, antrenman sahasının güneyinde yer alan Hamam-Gimnazyum kompleksine ait büyük bir salon, geç Roma döneminde kentin Musevi cemaatine verilerek Sinagog haline getirilmiştir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder