18 Nisan 2013 Perşembe

İZNİK (BURSA)

 

İZNİK KALESİ


İznik Gölü'ne yakın olan ve aynı adı taşıyan İznik Kalesi'nin tarihi İ.Ö. 258'li yıllara kadar dayanmaktadır. Üç ana kapısı olan kalenin uzunluğu 4 bin 970 metredir ve yüksekliği yaklaşık olarak 10-13 metre civarındadır. Kalede bulunan 114 yuvarlak burçlar surlar güçlendirmek için mevcuttur. İznik Kalesi'nin en dikkat çekici yanı ise İstanbul Kapısı ve Lefke Kapısı'nda bulunan İ.Ö. 3. yüzyıla ait olduğu ileri sürülen ve bir savaşın tasvir edildiği kabartmalardır. Bursa'nın tarihi yapılarından olan bu kale, görkemli yapısıyla ziyaretçilerine görsel bir şov sunuyor. Burayı görüp de hayran kalmamak elde değil. Tarih yolculuğu yapmak isteyenlere harika bir gezi planı olacak İznik Kalesi.





İZNİK GÖLÜ

Türkiye’nin 5. büyük gölü özelliğini taşıyan İznik Gölü, Bursa’nın sınırları içerisinde yer alıp, antik çağda Askania adı ile anılmaktaydı. Günümüzde kullanılan ismi ise kıyısında konumlanmış olan İznik ilçesinden alır. 298 km2’lik bir yüzölçümüne sahip olan İznik Gölü’nün suyu tatlıdır. Suyunu Gemlik Körfezi ve Karsak Deresi’ne boşaltmaktadır. İnsanın içine işleyen görüntüsüyle ve çevresindeki bağlar, meyve ve sebze bahçeleriyle derin bir nefes alıp bu doğal güzelliğin tadını biran önce çıkartmalısınız.




SANSARAK KANYONU


Sansarak Kanyonu, Bursa’ya bağlı bir ilçe olan İznik’te yer almaktadır ve keyifli zaman geçirebileceğiniz harika bir doğa parçasıdır. saatlik bir zaman diliminde dere içinden kanyona doğru yürüyüş yapılacağı için, önceden dere yürüyüşü deneyimi olanların katılması önemlidir. Yürüyüş yolu boyunca göreceğiniz göletler ve şelaleler, sizi fazlasıyla şaşırtan detaylar olacaktır. İstanbul’a yaklaşık olarak 230 kilometre mesafede olan Sansarak Kanyonu’nda bulunan restoranlarda balık ziyafeti yapabilirsiniz. Böylelikle üzerinizdeki tatlı yorgunluğu atmış olursunuz. Meraklarla dolu Sansarak Kanyonu yolculuğunuzu bir an önce gerçekleştirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder