24 Nisan 2013 Çarşamba

DENİZLİ



HONAZ DAĞI MİLLİ PARKI 
Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan milli park , Ege bölgesinin en yüksek noktasıdır.Ege ve Akdeniz Bölgelerini ayıran doğal sınır olarak uzanan bir dağ olup, 1995 yılında milli park ilan edilmiştir.Bitki örtüsü bakımından oldukça zengindir.Bu sebepten dolayı botanikçiler yoğun bir ilgi göstermektedir.Aynı zamanda yabani hayvan sayısı da oldukça fazladır.Denizli tatilinizde Honaz Dağı Milli Parkı'nı ziyaret ederek bol oksijenli hava eşliğinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Honaz Dağı Milli Parkı

COLOSSAE ANTİK KENTİ
Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan Colossae Antik Kenti, il merkezine 25 kilometre uzaklıkta olup , ilçe merkezine 2 kilometrelik bir mesafede yer alır.Colossae Antik Kenti, döneminde önemli bir şehir olsa da Laodikya Antik Kenti ve Hierapolis Antik Kenti kurulduktan sonra yavaş yavaş önemini yitirmiştir.Persler döneminde en parlak dönemini yaşamıştır.

Colossae Antik Kenti

KAKLIK MAĞARASI
Kaklık Mağarası Honaz ilçesinin sınırlarında bulunmaktadır.Kendine özgü yapısı olan Kaklık Mağarası'nın içerisinde büyük bir traverten bulunmaktadır.Aynı zamanda mağaranın içerisinde bulunan kükürtlü suların cilde iyi geldiği bilinmektedir. Kaklık Mağarası'nı gezmek keyfinizi yerine getirirken muhteşem detayları gözlerinizi dolduracaktır.

Kaklık Mağarası



GÜNEY ŞELALESİ 
Denizli'nin Güney ilçesinde bulunan Güney Şelalesi, il merkezine 70 kilometre uzaklıkta gizlenmiş gizli bir cennet bahçesidir.Doğal bir görüntüsü olan ve doğanın en güzel yüzünü gözler önüne seren Güney Şelalesi aynı zamanda birinci derecede sit alanıdır.Suyunun kireçli olması şelale yatağında kalker basamakları oluşturmuştur.Yeşil bir doğanın içerisinde akan bu şelale Damlataş Mağarası'nı oluşturmuştur.


Güney Şelalesi
 


LAODİKYA ANTİK KENTİ 
Laodikya Antik Kenti, kurulduğu dönemlerde Batı Anadolu'nun en büyük ticaret ve finans merkezi konumundaydı.Önemini uzun yıllar koruyan antik kent, Denizli'nin tekstil alanında çok büyük başarılar yakalamasının temellerini bu bölgede 2300 yıl öncesinden atıldığını kanıtlıyor.Bir finans merkezi olmanın yanı sıra moda ve tekstil merkezi konumunda olan Laodikya Antik Kenti, ekonomik olarak dönemin en güçlü kentlerindendi. Pamukkale Üniversitesi tarafından kazı çalışmaları hala devam etmektedir. 


Laodikya Antik Kenti

İNCİLİPINAR PARKI 
İncilipınar parkı, 174 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur ve parkın içinde 1 gölet, 3 küçük gölet, koşu parkuru, çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri ve kameriyeler bulunmaktadır.Denizli'nin en çok tercih edilen dinlenme ve oyun alanı olan İncilipınar Parkı, yeşillikler arasında ve huzur veren atmosferinde, gelen her misafirine keyifli anlar yaşatır.

İncilipınar Parkı
  


AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ
Ağlayan Kaya Şelalesi, Sakızcılar Şelalesi olarak da bilinmektedir.Eşsiz bir görüntüsü olan Ağlayan Kaya'ya Pamukkale yolundan ya da Çal ilçesi üzerinden gidilmesi mümkündür.Doğanın tadını çıkaracağınız muhteşem manzaralı Ağlayan Kaya Şelalesi., şehrin kalabalığından kaçıp kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır ve 30 metre yükseklikten akan şelale suları doğanın en güzel armağanlarındandır. 

Ağlayan Kaya Şelalesi



TRİPOLİS ANTİK KENTİ
Denizli-Buldan'ın tarihi alanlarından biri olan Tripolis Antik Kenti, döneminde önemli bir yerleşim yeridir.Lidya döneminde kurulduğu tahmin edilmekle birlikte;Lidya, Pers ve Helenistik dönemlere ait bir kalıntı veye bilgi bulunmamaktadır.Tripolis'te bulunan tiyatro, Tripolis hamamı, Tripolis şehir binası, kale ve surlar sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracaktır.Diğer bir adı Apollonia olan Tripolis, aynı zamanda birçok deprem ve savaş görmüş olmasına rağmen bıraktığı kalıntılarla varlığını hala korumaya devam etmektedir.   


Tripolis Antik Kenti




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder