10 Nisan 2013 Çarşamba

KÖYCEĞİZ (MUĞLA)

Köyceğiz, Muğla ilinin 12 ilçesinden birisidir. Köyceğiz Gölü ve gölün sahille birleştiği bölgede kurulan Karia’nın önemli limanlarından ve ticaret merkezlerinden Kaunos şehri ilçenin turizmdeki önemini arttırmaktadır.


SULTANİYE KAPLICALARI

Köyceğiz Gölü'nün güney batısında, Ölmez Dağı'nın eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları, Dalyan'a 4 kilometre uzaklıktadır.
Rıhtımdan kalkan motorlarla gidiliyor. Türkiye'nin en yüksek (98.3) radyoaktif kaplıcası olan Sultaniye kaplıcası Radon değeri açısından dünyada Endonezya'daki kaplıcadan sonra ikinci sırada. Suyun sıcaklığı ise 39 derece. Kalsiyum klorür,kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içerir.Kaplıca suyunun bel ağrısı, romatizma, siyatik, nefrit, lumbago, nevtalfi, cilt ve kadın hastalıkları tedavisinde etkili olduğu söyleniyor.


DALYAN KANALI

 Köyceğiz Gölü'nden yol alıp Akdeniz'e ilerleyen doğal kanalın yanında yeni bir günü selamlıyor Dalyan. Her şey sakin ama binlerce kez yaptığı bir işin aynısını yeniden yapıyormuş gibi değil. Her günü bir yenilikle yaşıyor.Kanal, Dalyan'a yaşam veren damarsa Köyceğiz Gölü de kanala can pompalayan bir kalp. Bugün kıyıdan 10 kilometre kadar içeride bulunan göl binlerce yıl önce Akdeniz'in koylarından biriydi.

Kaunos antik kenti Dalyan'a göre kıyının diğer tarafında yer alıyor. Kasabanın tam karşısına ise ünlü kaya mezarları düşüyor. Arkeologların tamamıyla Kaunos'a özgü olduğunu saptadığı tapınak cepheli kaya mezarları kentin zengin geçmişinden kalan en güçlü izler.

YUVARLAK ÇAY

2294 m yüksekliğindeki Sandras Dağı, Muğla çevresinin en yüksek dağı. Köyceğiz Gölünü besleyen çaylardan biri olan Yuvarlak Çay, bu dağın eteklerindeki bir oyuktan çıkıyor. Tam bir doğa harikasıdır. Yörenin en güzel restaurantı yıllanmış çınar ağaçları arasına kurulu yazın kavurucu sıcaktan kurtulup buz gibi soğuk su üzerine kurulmuş ailenizle ve arkadaş gruplarınızla oturup balık, tandır ve ev yemekleri yiyerek zevkli dakikalar geçirebileceğiniz bir yerdir.



 

 

4 yorum:

  1. zuhal köyceğiz bu kadar büyük mü ya? :)

    YanıtlaSil
  2. köyceğiz çok büyük bir yer değil ben Köyceğiz Gölü ve Dalyan kanallarını da yazınca büyük bir gibi görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. :)evet öyle gözüktü yani :)

    YanıtlaSil
  4. Burada bulunan bazı resimler dalyana ait ama genede olsun emeğiniz için şahsım adına teşekkür ederim.
    https://www.pakettatilim.com/gunubirlik-turlar/
    detaylı bilgiyi buradan da görebilirsiniz.:)

    YanıtlaSil