6 Nisan 2013 Cumartesi

KAPADOKYA (NEVŞEHİR)

 

Kapadokya  Bölgesi 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağ'ı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.Kapadokya Bölgesi'nde erozyonun oluşturduğu peribacası tipleri; şapkalı, konili, mantar biçimli, sütunlu ve sivri kayalardır. Peribacaları en yoğun şekilde Avanos - Uçhisar - Ürgüp üçgeni arasında kalan vadilerde, Ürgüp Şahinefendi arasındaki bölgede Nevşehir Çat kasabası civarında, Kayseri Soğanlı vadisinde ve Aksaray Selime köyü civarında bulunmaktadır.
 Kapadokya'nın doğal ve tarihi güzellikleri elbette eşsiz bir görüntü sunar ve her gezginin ilgisini çeker. Peki bu güzellikleri adım adım görmek kadar, gökyüzünden de görmek mümkündür. Balon gezintisi ile mükemmel ve eşi benzeri olmayan bir görüntüyü görebiliriz.

AİOS VASİLİOS KİLİSESİ

Kapadokya`da 20. yüzyıl başına kadar resimlendiği bilinen tek kaya kilisesi olan Aios Vasilios Kilisesi, bir sıra sütunla birbirinden ayrılan iki bölümden oluşuyor.
Kilisenin tavanında İsa’nın resimleri bulunurken diğer duvarlarında madalyon içine alınmış aziz ve havari resimleri bulunuyor. Kilisenin içerisinden basamaklarla yer altına inmek ve bu geçit yoluyla Beylerderesi’ne ulaşmak da mümkündür.




1 yorum:

  1. benim memleketım gercekten cok güzel yerler hepinizi beklerim :)

    YanıtlaSil