23 Nisan 2013 Salı

ELAZIĞ


Hazarbaba Kayak Merkezi

Kış turizmin geliştiği noktalardan biri de Elazığ Sivrice'de bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi'dir. Hazarbaba Kayak Merkezi, aynı ismi taşıdığı Hazarbaba Dağı'nda bulunmaktadır. 1997 yılından bu yana önemli bir turizm noktasıdır. Kayak merkezinde tesis bulunmakla birlikte, 6 kilometre uzaklıkta olan Hazar Gölü kenarında büyük bir otel bulunmaktadır

Çırçır   Şelalesi

Dünyanın en genç doğal şelalesi olan Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü'nden meydana gelmiştir. Elazığ'da bulunan Keban Baraj Gölü'nün çevresindeki alabalık tesisleri, doğanın içinde unutulmaz lezzetler sunuyor.

Harput Kalesi

Urartular tarafından inşa edilen Harput Kalesi iki bölümden oluşmaktadır. Süt Kalesi olarak da bilinmektedir ve bir rivayete göre yapımı sırasında harcına su değil de süt eklenmiş çünkü o dönemde bu bölgede su kıtlığı olduğu için Harput Kalesi yapılırken süt kullanılmıştır. Tarihi belgelere göre kale Bizans, Roma ve Arapların eline geçmiştir.


Harput Buzluk   Mağarası

Elazığ'ın en önemli turistik yerlerinden biri olan Buzluk Mağara'sı bir doğa harikasıdır. Jeomorfolojik yapısından ötürü mağarada klimatolojik koşullar ile hava sirkülasyonu sadece yaz ayları içinde buzlanmaya sebep olmaktadır. Aynı durum kışın söz konusu değildir, hatta kışın sıcak hava oluşmaktadır.

 

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi

1982 yılında ziyaret açılan müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir.
 


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder