1 Mayıs 2013 Çarşamba

ANTALYA / MANAVGAT

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI




Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, doğanın içinde hem yeni keşif noktaları sunuyor hem de rafting yapma imkanı veriyor.

Tabiat harikaları arasındaki Milli Park, Side’ye 65 kilometre uzaklıktadır. İçerisinde vadi ve kanyonlar bulunan bölge, 37 bin hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Isparta’da başlayan Köprülü Kanyon Antalya’da denize dökülmektedir.

Milli parkta rafting yapabileceğiniz gibi kano da yapabilir ve kamp kurabilirsiniz. Kızılçam, defne, mersin, alıç, karaçalı, zakkum, laden, funda, böğürtlen ve tesbih ağaçlarıyla çevrili olan bölgenin faunasını geyik, dağ keçisi, domuz, tilki, ayı, kurt, sansar, güvercin, çulluk, üveyik, kartal, tavşan ve keklik tamamlamaktadır.

Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya tatilinizin en heyecan verici gezisi olacak. Hem maceralı hem huzurlu hem de eğlenceli vakitler geçireceğiniz Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda restoranlar da bulunmaktadır. Antalya tatiliniz sırasında; Selge Antik Kenti, Yivli Minare, Sinek Kalesi, Alara Kalesi, Altınbeşik Düdeni ve Aspendos Antik Kenti gezi duraklarınız arasında olabilir.

ETENNA




Antalya'nın doğal güzellikleri arasında yerini alan Oymapınar Gölü, Manavgat Nehri üzerinde bulunan barajın arkasına gizlenmiş etkileyici bir noktadır.

Antalya tatilinizde yeni yerler keşfedip görmediğiniz güzelliklere şahit olmak için bir gezi listesi hazırlığındaysanız kesinlikle Oymapınar Gölü'nü ziyaret etmelisiniz. Oymapınar Gölü'nde tekne turları, dağ gezileri ve rafting yapabilirsiniz. Keyifli zamanlar geçireceğiniz göl gezinizde hayranlığınızı kazanacak çok detay olacak. Manzarasını seyre daldığınızda ise o küçük detayların toplamının bu manzarayı oluşturduğunu hissedeceksiniz. Burada konaklayacağınız tesisler ve piknik alanları da bulunuyor. Oymapınar Gölü gezinizin ardından Antalya'daki; Demre Kuş Cenneti'ni, Manavgat Nehri'ni, Beldibi Mağarası'nı, Simena Kalesi'ni ve Oluk Köprü'yü de mutlaka ziyaret etmelisiniz

MANAVGAT NEHRİ



Antalya'nın doğal güzelliklerinden bir parçasını oluşturur Manavgat Nehri. Tek kaynaktan beslenir ve dünyanın en uzun yeraltı akarsularından biridir.

Antalya'da bir tatil planı yapıyorsanız eğer, Manavgat Nehri gezilebilecek yerlerin ilk sıralarında gelir. Turkuaz yeşili suları hem görsel şov sunuyor hem de mineraller bakımından zenginliğini korumaya devam ediyor. Manavgat Nehri'nin üzerinde aynı zamanda iki baraj vardır. Oymapınar Barajı ve Manavgat Barajı…

Yüzebilme imkanı da sunan nehirde serinlerken bir yandan da çevresini keşfedebilirsiniz. Sazan, alabalık, levrek, karabalık ve kefal gibi balık türlerinin yanı sıra kuşlara da ev sahipliği yapmaktadır Manavgat Nehri. Son yıllarda turizm açısından oldukça gelişme gösterdiği için hem yerli hem de yabancı turistler günlük tekne turlarına da katılabiliyor. Manavgat Nehri tüm güzelliklerini muhteşem bir uyum içinde göstermektedir ve nehir yatağı boyunca seralar ve narenciye bahçeleri eşlik eder bu güzelliğe.

Manavgat Nehri gezinizin ardında yine bu nehirde oluşan Manavgat Şelalesi'ni, Oluk Köprü'yü, Aslanlı Mağarası'nı ve Side Antik Kenti'ni mutlaka ziyaret etmeyi ve her gittiğiniz yeri fotoğraflayarak ölümsüzleştirmeyi unutmayın

OLUK KÖPRÜ




Antalya'da bulunan Köprüçay'ın tarihi bir köprüsü olan Oluk Köprü, bir Roma Köprüsü özelliği taşımaktadır. Selge Antik Kenti'nin yakınında olan Oluk Köprü aynı zamanda Başkonak Köyü'nün yakınından geçer ve yüksekliğiyle dikkat çeker.

Oluk Köprü, 14 metre uzunluğunda olup 3,5 metre genişliğindedir ve ziyaretçisi oldukça fazladır.

Köprüçay Nehri'ni ziyaret edenlerin çoğu da bu yapıyı görmeden gezilerine son vermezler. Tarihi hakkında pek bilgi olmasa da yapı tekniği ve taş işçiliği Oluk Köprü'nün M.S. 2. yüzyılda yapıldığı hakkında tahminler vardır. Keyifli bir gezi programı olacak Oluk Köprü size doğanın en değişik yüzünü göstermeye hazır

ASLANLI MAĞRASI




Antalya'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Aslanlı Mağarası, Manavgat'ın Kirazlı Köyü'nde bulunmaktadır.

Uzunluğu toplamda 110 metre olup, kısmen dikey kısmen yatay bir mağara özelliği taşımaktadır.

Sarkıt ve dikitleri ile hoş ve çekici bir görüntüye bürünen Aslanlı Mağarası, dikitlerden biri oturan bir aslanı anımsattığı için adının Aslanlı olarak kullanılmasını sağlamış ve bu ismi almıştır. Yaz turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan Antalya, tatil dışında gezilecek yerleriyle sizleri bekliyor. Bu şehirde o kadar çok görülmesi ve keşfedilmesi gereken yer var ki, gittiğiniz her yerde hem keyiflenecek hem de değişik vakitler geçirmenin tadına varacaksınız

BOĞAZ PLAJI





Antalya'nın içine gizlenmiş olan Boğaz Plajı, bulunduğu coğrafyaya ayrı bir zarafet katmaktadır.

Manavgat ilçesinde bulunan plaj, Side plajlarının kalabalığından kurtulmak isteyenlerin ilk adresi konumunda… Davetkar suyu ve ince kumları size güzel vakitler geçirmenin mesajını veriyor.

Aynı zamanda bu deniz Manavgat Çayı ile birleşerek muhteşem uyumun nasıl olabileceğini gösteriyor. Boğaz Plajı'nın çevresinde yerleşim alanı bulunmamaktadır ve sadece 50 metre uzaklıkta olan alabalık çiftlikleri eşlik eder. 3 kilometrelik plajında dilediğiniz kadar yürüyüş yapabilir ve aynı zamanda ormandaki yürüyüş alanında gezinti yaparken Side Antik Kenti'ni ziyaret edebilirsiniz. Tatilinizde deniz kum ve güneş keyfinize doğa ve tarihi gezilerini dahil edip değişik zamanlar geçirebilirsiniz

SELEUKEİA ANTİK KENTİ




Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Seleukeia Antik Kenti, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır.

Bu antik kent, bulunduğu çevreye değişik bir güzellik dahil eder. Manzarası eşliğinde yapacağınız antik kent geziniz, keyifli ve bol bilgili zamanlarla geçecek. Tabi çam ormanlarının arasından geçerek ulaşacağınız Seleukeia Antik Kenti, daha o dakikalarda sizi fethetmeye başlayacak. Hamam, iki katlı agora ve küçük bir şapel kalıntılarını incelemek ise değişik bir mimarisi olduğunu fark ettirecek.

Tabiatın tüm renklerinin arasında kendine ayırdığı bu bölgeye harika bir denge sağlamış olan antik kentin batı yamacında ise vaftiz dönemlerinin yapıldığı kutsal bir mağara barındırmaktadır. Mistik havasına fazlasıyla çekicilik katmayı başarmış ve hala ayakta kalıp sizi ağırlamaya hazır. Siz de ona hak ettiği değeri vermek için ve yeni bilgiler edinmek için yolculuğunuzu başlatabilirsiniz.

MANAVGAT ŞELALESİ







 Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan ve adını buradan alan Manavgat Şelalesi oldukça ün yapmış bir doğal güzelliktir. Manavgat Çayı’nın üzerinde bulunur ve Antalya ile arasında 80 kilometre vardır. Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen görüntüsüyle gözleri doldurur. Manavgat Irmağı’nı besleyen en büyük kaynak olan Dumanlı Kaynağı, Oymapınar Barajı yapılınca baraj gölünün içinde yer almak zorunda kalmıştır.
Tüm senenin yorgunluğunu atmak için farklı yerler keşfetmek istiyorsanız, Manavgat Şelalesi keşfedilmeye değer yerleriyle tüm yorgunluğunuzu keyifle alacaktır. Yeşilliklerin içinde huzuru saklayan Manavgat Şelalesi, piknik alanlarında yemeğinizi yerken eşsiz güzelliğini izlemeye doyamayacaksınız. Çevresindeki lokantalarda balık yemek ayrı bir tat olacak sizler için

SİDE ANTİK KENTİ






M.Ö. 7. yüzyıldan biraz önce kurulduğu düşünülen Side Antik Kenti, Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunmaktadır ve M.Ö. 5 yüzyılda Yunanların Side’ye yerleştiği bilgisinin yanı sıra 3. yüzyılda halk bu kente özgü bir dil kullanmışlardır. Kullanılan bu dil hala çözülememekle birlikte Hint-Avrupa dil ailesindendir.

O dönemde Side’liler Afrodit, Ares, Athena, Apollo ve Demeter Gibi tanrılara inanmışlardır.

Yine mitolojiden izler görebileceğiniz bir antik kent daha. Tüm tanrılar burada varlığını hissettirmişler. Tatiliniz sırasında Side’nin çarşısına gittiğinizde yanından geçersiniz bu kentin. Size keyifle görünen Side Antik Kenti’nin eşsiz işçiliği karşısında adeta büyüleneceksiniz

8 yorum:

  1. BURAYI GEZMENİZİ TAVSİYE EDERİM AMA TEMMUZ AĞUSTOS AYLARI DIŞINDA :) SICAKTAN GEZEMEYEBİLİRSİNİZ :)

    YanıtlaSil
  2. ETENNA SIRT KÖYÜNDEDİR GEZMEYE DEĞER

    YanıtlaSil
  3. Güzel ve bilgilendirici bir yazı için teşekkür ederiz. Esasen birazcık daha fazla bilgi ve fotoğraf hoş olurdu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Uygun bir pansiyon otel ismi rica etsem

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, paylaşım için teşekkürler elinize sağlık. İzniniz olursa https://www.airportsidetransfer.com/tr sayfamızın blog kısmında bazı bilgileri paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
  6. Manavgat'ta gezilecek bir çok bölge bulunuyor. Tek bir seferde tüm alanları gezmek oldukça zor. Ben ikinci gidişimde daha iyi ve planlı bir şekilde gezdim. Blogunuz oldukça bilgilendirici. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil